Blogg

11. september 2018

Astier de Villatte

Like før sommeren i år flyttet et nytt merke inn til oss, og det med den største stolthet.
Jeg hadde allerede lagt merke til merket da jeg bodde i Berlin, og selv om jeg aldri kjøpte de duftpinnene jeg så inderlig hadde lyst på, har etuiet på den esken brent seg litt fast i minnet. Jeg er svak for god emballasje, og når det i tillegg har noe gull på seg, er jeg solgt. 

Jeg satte meg ikke spesielt inn i merket før jeg tidligere i år gjorde en del research etter nye merker vi kunne selge i butikken. Hjertet mitt brenner virkelig for det finurlige, og da kan du tro jeg fikk pustebesvær da jeg kom over en video som introduserte merket for meg. Jeg husker jeg stod på tærne og smålo av begeistring i møte med Ivan og Benoit som er grunnleggerne av Astier de Villatte. De er akkurat passe rar, og skaper en verden og et univers som er fortryllende. Jeg visste at dette merket hadde alt jeg elsket. Estetikk, håndverk, historie og noe for alle sansene. 

Jeg sendte en litt kjapp forespørsel, trodde det fungerte som det stort sett gjør; jeg sier litt om meg selv, om butikken, hva vi brenner for og andre merker vi allerede har i butikken. Men denne gangen var det ikke så enkelt nei! 
Det gjorde det bare enda mer attraktivt!

Jeg ble invitert til det som føltes som en audition. 20 spørsmål om butikken, kundene våre, andre merker vi har i butikken, den billigste varen, den dyreste varen, utseende til butikken og hvor varene ville bli presentert. I tillegg ville de se Bakklandet Blomster, så både foto og video av fronten og innsiden av lokalet måtte lages og sendes. 

Jeg møtte opp til eksamen, leverte og bestod! Jeg fikk si hva jeg ønsket meg høyest, og ut fra det sendte de et utvalg ut i fra budsjett. Jeg elsket hver eneste en av tingene som kom. Og jeg elsket at jeg var så heldig å få lov å selge det fine, lille rare merket! 

Ingenting med Astier de Villatte er gjort uten at det ligger håndverk bak. Vi har feks bestilt en guidebok om Paris. "It is printed with lead blocks on high bulk paper, in one of the last typographic printing presses still professionally producing books in France." Dette gir meg gåsehud! Det er så fantastisk at de tar vare på en kunstform! Og så klart skal den derfor koste litt ekstra enn en guidebok du får på salg i en hvilken som helst bokbutikk. For Astier de Villatte skal aldri på salg. 

Et annet produkt jeg er veldig fornøyd med er duftlysene deres. Ikke bare ser de fantastisk ut, men er utviklet i samarbeid med en "perfumer" (Vi har ikke et godt norsk ord for det, men dette er en person som er ekspert på duft, og anses som en mester). I tillegg er hvert lys håndlaget. Så klart. 

Vi har fylt butikken med noe fra den vakre verdenen de skaper. Vi har duftpinner, duftlys, guidebok som er så godt kamuflert at ingen vil tro du er turist, og som gir deg en lokal Parisers inside information! De stedene du ikke finner frem til uten litt god kunnskap til byen og dens små hemmeligheter. Vi selger viskelær med duft, en notatbok som beskrives best av en nettside som selger de: 

"Inspired by 18th century French antiques, the cover features Astier de Villatte's eponymous floor tile pattern - in vibrant tones, graphic black and whites or subtle pastels. Each one is absolutely one of a kind  made by hand in Paris following 18th century manufacturing. Indeed these are printed on a traditional printing press operated by Mr Huin, one of few remaining typesetters in France - his printing shop having been involved for decades in printing small editions of novels. 

Each notebook, with gold gilt edges, is absolutely one of a kind colour-way as the pigments are at random mixed on the press during production."

Vi har oppvaskmiddel som også er en stor hit hos de, selvfølgelig duftsatt med en nydelig duft av rosepepper eller salvie. Vi har de fineste trykkblyantene og den deiligste håndsåpen. Alt laget av naturlige ingredienser som bare er godt for deg,  huden og miljøet. 

Jeg elsker å få være en del av deres verden, og håper du vil ta del i deres! 

Nyt videoen av de (trykk på linken under), og bli like revet med som det jeg ble!

Astier de Villatte

Blogg

Blogg

28. april 2019

Blogg

17. februar 2019

Blogg

5. februar 2019

Blogg

4. februar 2019

Blogg

22. oktober 2018

Blogg

11. september 2018

Blogg

7. februar 2018

Blogg

23. januar 2018

Blogg

10. desember 2017

Hardtarbeidende og dyktige folk, tid for framsnakk! 

LES MER

Blogg

20. november 2017

Et merke for den som vil vanne plantene med stil

LES MER

Blogg

13. november 2017

På jakten etter nye varer kom jeg over dette fantastiske merket, Hein Studio.

LES MER

Blogg

9. november 2017

En liten historie om Bakklandet Blomster så langt.

LES MER