Blogg

23. januar 2018

Bakklandet Blomster

Den lille fine butikken vår trenger hjelp

C56888A7-7275-43AE-BA95-B3E725039CE0.JPG#asset:96

Kjære dere.


Det nye året ble så rart. Vi avslutta året med PANG! En rekordomsetning i desember hvor fremtiden var lys. Januar ble derimot litt grå. 

Da jeg startet for 2 år siden hadde jeg ingen erfaring. Virkelig ingen. Jeg hadde jobbet i butikk i mange år, men aldri hatt det fulle ansvaret for alle områder. Hva blomstene het var jo også et eget kapitel. En kunde kom inn, pekte på en blomst, sa heldigvis navnet på den og jeg noterte alt jeg overhørte av navn og tips. Jeg kunne ingenting. Mange bruker Pippis lille sitat: "Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert!" Jeg kjenner meg igjen. 

Jeg vet noen ikke syntes det var særlig kult det jeg ville. Blomsterbinderi er en faghandel, men det var jeg alltid åpen om. Dette kan jeg ikke, men jeg vil prøve! Og jeg har stor respekt for de som har utdannet seg innen dette. Men det er så norskt å sette alt i regler og normer. Jeg ville gå bort fra det! Berike byen min med en butikk jeg selv ville besøkt om jeg var turist her, eller også bodde her. Når jeg er på reise er det dette jeg oppsøker. Sightseeing er blitt mer en jakt etter de sjarmerende butikkene, de inspirerende stedene, den gode kaffen. Ikke en statue. Det ville jeg at Trondheim skulle ha mer av! Og det skjer noe i Trondheim, det er så bra! Den utvikler seg, og flere fantastiske plasser dukker opp. Jeg er glad for å være en del av de som prøver! 

Og det har gått bra! Dere har tatt i mot butikken med åpne armer, og jeg har hatt det så gøy! Jeg har forsøkt å tilføre noe annet, finne blomster andre ikke har, planter du kanskje ikke har sett så mange plasser. Jeg har lett etter merker og aktører som ikke er på alle nettbutikker eller butikker her i Trondheim. Og selv om vi så klart ikke er akkurat der vi drømmer om å være, har vi fått til noe! 

Det har vært bryllup, det har vært begravelser, det har vært jul, kranser og juletrær, det har vært klemmer mellom to fremmede, nære øyeblikk hvor vi alle gråter selv om vi ikke kjenner hverandre. 

Så jeg begynte å føle at butikken var mer enn en blomsterbutikk. Den fikk inspirere folk, det var så fantastisk å høre og å se. Den ble et møtepunkt, nye bekjente og gamle. Et sted hvor du kjøper julegavene dine, noe til den kjære mamman din som fortjener alle blomstene i verden. Noe til en far som alltid stiller opp. Butikkinnfallet, som det faktisk var, ble til en merkevare. Og jeg er stolt! Jeg elsker den bitte lille butikken. 

Jeg har alltid sett for meg at jeg går en trapp. Den er lang. Nå er jeg kanskje på trinn fire! Og på veien har jeg lært mye, og spesielt mye den siste tiden, enkle ting som jeg skulle lært tidligere. Og jeg blir nok ikke utlært. 

Men jeg har vært alene om butikken. Og med det ikke strukket helt til. 

Nå vil jeg spille med åpne kort. Ikke bare snakke om oppturene, for selv om det er mange av de, er det mange av de dagene som er tunge. Akkurat nå er det SÅ tungt, og jeg vil ikke late som om alt er bra! Jeg synes vi skal snakke mer sammen! Ikke bære på bekymringene alene, om det er økonomi eller om det helt andre ting. For det viser seg at jeg er ikke alene! Tvert i mot. Mange før meg har prøvd og feilet, men få snakker om skammen som sniker seg inn når ting ikke gikk som planlagt. Men er det egentlig skam? Kanskje det burde være et klapp på skulderen i stedet? 
Jeg vet ikke hva som skjer fremover. Derfor kjører jeg salg. På varer vi egentlig ikke skal ha salg på, fordi de er ikke sesongbasert. Men jeg trenger hjelp til å få inn penger litt raskere enn jeg vanligvis trenger, og jeg håper dere legger turen innom oss de kommende dagene, noe dere faktisk alltid er flinke til! 


Blogg

Blogg

28. april 2019

Blogg

17. februar 2019

Blogg

5. februar 2019

Blogg

4. februar 2019

Blogg

22. oktober 2018

Blogg

11. september 2018

Blogg

7. februar 2018

Blogg

23. januar 2018

Blogg

10. desember 2017

Hardtarbeidende og dyktige folk, tid for framsnakk! 

LES MER

Blogg

20. november 2017

Et merke for den som vil vanne plantene med stil

LES MER

Blogg

13. november 2017

På jakten etter nye varer kom jeg over dette fantastiske merket, Hein Studio.

LES MER

Blogg

9. november 2017

En liten historie om Bakklandet Blomster så langt.

LES MER